Popis
Táto tradičná bylina z Južnej Ameriky si našla cestu do Európy až v posledných rokoch. Nálev sa môže konzumovať horúci alebo studený. Obsah kofeínu je 6,5%, čo je asi o 1,5% viac než v káve alebo čaji
Príprava : K tradičnej príprave Mate potrebujeme kalabasu (nádoba z vysušenej tekvice) a bombilu (kovová slamka). Pred prvým použitím treba kalabasu vypláchnuť a vysušiť. Naplňte kalabasu do dvoch tretín lístkami maté. Nádobku nakloňte tak, aby sa maté zosypalo na jednu stranu. Do prázdneho priestoru nalejte studenú vodu, presne toľko, aby sa ponorili všetky lístky maté. Nádobku nechajte chvíľu naklonenú, aby maté mohlo absorbovať všetku vodu. Palcom na vrchu uzavrite bombilu a vložte ju do voľného priestoru v kalabase. Zalejte horúcou vodou 90 – 95 stupňovou (nesmie sa variť) a lejte do voľného priestoru kalabasy, až po jej okraj. Čaj by ste nemali miešať, aby sa neupchali dierky v bombile. (Prvý nálev je veľmi silný. Môžete ho vyliať a piť až ten ďalší). Vypite čaj a pridajte ďalšiu horúcu vodu. A znovu pite. Vodu pridávajte tak dlho, do kedy vám čaj chutí. Vhodných je približne 6-7 dávok
Zloženie : Mate Green, citrónová tráva, aróma
Krajina pôvodu : Argentína
Skladujte na suchom, temnom mieste
Obsah balenia : 50g
Recenzie
Nikto zatiaľ nepridal hodnotenie.