Popis
Vyberte si peknú kalabasu a vyskúšajte, ako sa tradične pije maté v Argentíne, Brazílii, Paraguaji a v ostatných juhoamerických krajinách, kde je každodenným nápojom patriacim už po storočia ku kultúre a zdravému životnému štýlu temperamentných Juhoameričanov
Ručná práca
Materiál: fľaškovec obyčajný (Lagenária siceraria)
Krajina pôvodu: Argentína
Návod na prípravu kalabasy pred prvým použitím :
1. Naplňte kalabasu do jednej štvrtiny až dvoch tretín maté.
2. Doplňte kalabasu až po okraj horúcou vodou 80-90˚C.
3. Nechajte stáť jeden deň, aby sa voda vstrebala. V prípade potreby horúcu vodu dopĺňajte.
4. Vylejte vodu aj čaj a odstráňte zvyšky dužiny z vnútornej strany kalabasy (napr. čajovou lyžičkou), aby bol povrch hladký.
5. Kalabasu nechajte vyschnúť – napr. na radiátore, na dobre vetranom mieste alebo na slnku.
Objem : cca 3 dcl